Pikantní aspikové chuťovky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

I když to řada lidí nepřizná, dají si aspik s velkou chutí. Připravit si ho doma je jednodušší, než byste si mysleli. Jeho velkou výhodou je, že si do něj dáte právě to, co máte rádi.

Suroviny

  • Moravanka Znojmia 175 g
  • Pepř drcený barevný 1 lžička
  • Olej 1 lžíce
  • Kuřecí vývar 500 ml
  • Olivy černé 1 hrst
  • Pepř celý barevný 1 lžička
  • Kuřecí řízky zadní 600 g
  • Provensálské koření 1 lžička
  • Želatina 2 balení
  • Mrkev 2 ks
  • Citron 0.5 ks
  • Bylinky dle chuti

Postup

  • 1

    >>MORAVANKA 330 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Kuřecí maso ochuťte solí, pepřem a provensálským kořením. Položte do pekáčku vytřeného olivovým olejem, poklaďte kousky másla a dejte na 45 minut péct do trouby při teplotě 180 oC. Po upečení zakryjte pekáč alobalem a nechte ještě 15 minut dojít v teplé troubě. Upečené maso nechte úplně vychladnout.

     

  • 2

    Připravte si misky nebo formy, ve kterých budete připravovat aspik. Na dno rozdělte upečené kuřecí maso a nakládanou zeleninu Moravanka. Připravte si také zeleninu na ozdobení – škrabkou na brambory seřízněte široký plát ze silnější mrkve a stočte ho do tvaru růžičky. Citrón nakrájejte na plátky, olivy přepulte nebo nechte vcelku.

     

     

  • 3

    Podle návodu připravte aspik a místo vody použijte kuřecí vývar. Nalijte želatinu do naplněných formiček a ozdobte připravenou zeleninou. Nakonec nechte v chladu zatuhnout.

     

  • 4

    TIP!

    • Když připravujete aspik s předstihem, polijte ho na závěr ještě slabou vrstvou želatiny. Díky tomu zakonzervuje zeleninové ozdoby, aby zůstaly čerstvé.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace