Pikantní kukuřičné karbanátky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Žemle z předešlého dne 1 ks
  • Chilli koření dle chuti
  • Vejce 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Listy salátu na ozdobu
  • Mléko 3 lžíce
  • Maso mleté míchané 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Kukuřice sterilovaná 200 g
  • Olej rostlinný dle potřeby

Postup

  • 1

    . Žemli nakrájíme na kostičky, nasypeme je do mísy a pokapeme mlékem. Chilli papričky zbavíme semínek a nasekáme nadrobno.

  • 2

    K navlhčené žemli přidáme mleté maso, vejce a chilli papričky. Vše osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Kukuřici necháme v cedníku okapat a zlehka ji zapracujeme do masové hmoty.

  • 3

    Z masové hmoty vytvarujeme malé karbanátky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat. Karbanátky obložíme na talíři listy salátu a jako přílohu podáváme šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace