Pikantní masová roláda a opečené rozmarýnové brambory




Přichází královna nedělního oběda! Seznamte se jemnou roládou s lehce pikantní nádivkou. Opečené voňavé brambory jsou dokonalá tečka k jídlu, které skvěle vypadá a dobře chutná.

Suroviny

  • Řízek krůtí prsní 1 ks
  • Bílý toustový chleba 2 plátky
  • Kukuřice 3 lžíce
  • Brambory 400 g
  • Rozmarýn 2 snítky
  • Paštika s papričkami Jalapeňo Hamé 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Anglická slanina 100 g
  • Olej 3 lžíce
  • Stroužek česneku 3 ks

Postup

  • 1

    Prsní řízek opatrně rozkrojte na větší plát. Vložte ho mezi dva velké kusy potravinové fólie a rozklepejte paličkou na maso tak, aby byl plát silný maximálně půl centimetru.

  • 2

    Mrkve očistěte, nakrájejte na větší hranolky a 10 minut povařte v osolené vodě.

  • 3

    Toustový chleba rozsekejte tyčovým mixérem na čerstvou strouhanku. Smíchejte s paštikou s papričkami jalapeño od Hamé.

  • 4

    Maso na roládu osolte a rozetřete na ně paštikovou směs. Poklaďte vařenou mrkví a kukuřicí a zarolujte. Roládu obalte plátky anglické slaniny a pečlivě zajistěte kuchyňským provázkem.

  • 5

    Roládu vložte do pekáče a podlijte vodou asi na 1 cm. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 60‒80 minut. Během pečení roládu otáčejte a podlévejte výpekem.

  • 6

    Brambory oškrábejte a nakrájejte na půlměsíčky. Dejte je na 10 minut vařit do osolené vody a potom slijte. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm brambory dozlatova spolu s česnekem a rozmarýnem.

  • 7

    Z hotové rolády opatrně odstraňte provázek a nakrájejte ji na plátky. Podávejte s pečenými brambory přelité vypečenou šťávou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace