Pikantní pečená žebírka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vepřová žebírka 1200 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Med 2 lžíce
  • Sladkokyselá omáčka 100 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Chilli paprička 1 ks
  • Barbecue omáčka 100 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Vepřová žebírka očistíme a vložíme do osolené vroucí vody. Asi 15 minut je povaříme. Pak je vyjmeme, osušíme a necháme zchladnout.

  • 2

    V misce smícháme oloupaný a prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku, barbecue omáčku, med a sladkokyselou omáčku.

  • 3

    Žebírka potřeme marinádou a přes noc je v chladu necháme odležet.

  • 4

    Druhý den žebírka vložíme do pekáčku. Podlijeme je trochou vody a dáme do trouby. Při 190 °C je pečeme doměkka. Průběžně je potíráme zbylou marinádou. Podáváme je s hranolky a zeleninovým salátem. Sypeme jarní cibulkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace