Pikantní polévka s kukuřicí a masovými kuličkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 5 porce
  • Začátečník

Také máte v zimě pocit, že dobrých polévek není nikdy dost? Máme pro vás další skvělý tip. Naše zeleninová polévka s lehce pikantním náznakem chilli rozehřeje i největší zmrzlíky a díky pečeným masovým kuličkám báječně zasytí.

Suroviny

  • Vepřové maso mleté 250 g
  • Stroužek česneku 3 ks
  • Kukuřice lahůdková Znojmia 1 ks
  • Sekaná sterilovaná rajčata 1 plechovka
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Pepř dle chuti
  • Petržel hladkolistá 1 hrst
  • Strouhanka 2 lžíce
  • Fazolové lusky 150 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Nejdřív si připravte masové kuličky, které se budou péct. Dejte si předehřát troubu na 200 °C a plech nebo pekáček vymažte olivovým olejem.

  • 2

    Mleté vepřové maso smíchejte se strouhankou a nasekanou petrželkou, ochuťte solí a pepřem. Vytvořte menší kuličky zhruba o průměru 2 cm. Poskládejte je do pekáčku a dejte na 10 minut péct do trouby.

  • 3

    V polévkovém hrnci rozpalte olivový olej, pak zmírněte plamen a opečte v hrnci cibuli nakrájenou na kostičky. Zhruba po 15 minutách přidejte prolisovaný česnek. Za stálého míchání pozvolna opékejte ještě dalších 10 minut.

  • 4

    Pak přidejte do hrnce všechny ostatní suroviny – konzervovaná rajčata, okapanou kukuřici a fazolky překrojené na menší kousky.

  • 5

    Podlijte tři čtvrtě litru vody a nezapomeňte přidat chilli. Povařte 15 minut a přidejte do polévky pečené masové koule. Nechte prohřát a můžete polévku podávat.

  • 6

    TIP! Přidejte do polévky čerstvé lístky koriandru – podtrhnou chuť rajčat a kukuřice. Pro zahuštění můžete do polévky rozmixovat bílé fazole. Klidně sáhněte po těch z konzervy.


Nahrávám