Pikantní polévka s rýžovými nudlemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Paprika červená 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Shiitake 150 g
  • Rýžové nudle 250 g
  • Chilli paprička 2 ks
  • Sójová omáčka Vasco da Gama dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Řapík celeru 3 ks
  • Žampióny 150 g
  • Kuřecí vývar 1500 ml
  • Kuřecí prsa 300 g
  • Kukuřičný škrob 1 lžička
  • Ústřicová omáčka dle chuti

Postup

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Papriku nakrájíme na kostky, řapíkatý celer a pórek nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vývar. Vložíme očištěná kuřecí prsa a pozvolna je uvaříme doměkka. Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. Měkké maso vyndáme z vývaru. Do hrnce vložíme nakrájené houby, zeleninu a na kolečka nakrájené chilli papričky.

  • 3

    Z hrnce odebereme trochu vývaru, ve kterém rozmícháme škrob a zahustíme jím polévku. Krátce povaříme a do polévky přidáme scezené rýžové nudle a na plátky nakrájené kuřecí maso. Polévku dochutíme sójovou a ústřicovou omáčkou a podle potřeby dosolíme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace