Pikantní rizoto s hruškami a sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Hruška 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rýže dlouhozrnná 400 g
  • Sýr s modrou plísní 250 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Máslo 4 lžíce
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Majoránka 4 snítky
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Omyté hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Polovinu hrušek nakrájíme na plátky a druhou polovinu na kostičky. Zakapeme je citronovou šťávou, aby hrušky nezhnědly. Hrušky vložíme do kastrůlku do vody a krátce povaříme.

  • 2

    Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom přidáme omytou, okapanou rýži a krátce osmažíme. Za stálého míchání přiléváme vývar a rýži uvaříme doměkka.

  • 3

    Do měkké rýže přimícháme na kostičky nakrájené uvařené hrušky. Dvě třetiny rozdrobené nivy přidáme do rizota spolu s otrhanými lístky majoránky. Okořeníme pepřem, příp. přisolíme. Rizoto rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky hrušek, navrch posypeme zbytkem rozdrobené nivy a dozdobíme lístky majoránky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace