Pikantní šťouchané brambory s cizrnou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 800 g
  • Sůl dle chuti
  • Česnek 2 stroužky
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Římský kmín 0.4 lžička
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Kapusta růžičková 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr 0.4 lžička
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 g
  • Sterilovaná cizrna 400 g

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme. Kapustičky očistíme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Kapustičky v sítu vložíme do vroucí vody a povaříme je 5 minut. Pak je vyndáme, zchladíme a rozdělíme na jednotlivé lístky. Do vroucí vody po kapustě vsypeme brambory a vaříme je 15 minut.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek. Chilli papričku zbavíme semínek a usekáme nadrobno. Cibuli s česnekem a chilli papričkou orestujeme na oleji. Vsypeme koriandr a římský kmín a krátce ho osmahneme. Přidáme krájená rajčata a bobkový list a vaříme, až směs zhoustne.

  • 3

    Sterilovanou cizrnu a lístky růžičkové kapusty přidáme do svařené rajčatové směsi v pánvi a prohřejeme. Vařené brambory slijeme, rozšťoucháme a vmícháme do směsi z pánve.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace