Pikantní vepřový guláš


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Konečně šťavnatý guláš, který má říz a je hotový skoro bez práce! Díky zeleninovému základu má bohatou omáčku, a protože se místo jíšky zahušťuje nastrouhanou syrovou bramborou, je vhodný i pro bezlepkovou dietu.

Suroviny

  • Vepřová plec 400 g
  • Sádlo vepřové 2 lžíce
  • Mletá paprika sladká 3 lžíce
  • Brambory 1 ks
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Sůl dle chuti
  • Bůček vepřový 250 g
  • Cibule 2 ks
  • Zeleninové lečo Znojmia 2 ks
  • Oregano 1 lžíce
  • Chilli paprička 1 ks
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    >>Zeleninové lečo ZNOJMIA 330g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Cibule oloupejte a nakrájejte na kostičky. Maso i bůček nakrájejte na kostky, posolte, opepřete a poprašte mletou paprikou.

  • 2

    V hrnci vhodném pro dušení rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Potom shrňte stranou a rychle orestujte maso.

  • 3

    Zalijte lečem, přidejte chilli a promíchejte. Přiklopte pokličkou a duste doměkka, trvá to zhruba hodinu. Deset minut před koncem vaření přidejte nastrouhanou syrovou bramboru pro zahuštění a dochuťte oreganem a česnekem utřeným se solí.

  • 4

    Podávejte s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.


Nahrávám