Pikantní zelný salát s chilli




Zimní zelný salát se dokáže postarat o pořádný nášup vitaminů, když zásobování čerstvou zeleninou není valné. Limeta, zázvor a chilli mu dodají zajímavou chuť, kterou byste u českého zelí nečekali.

Suroviny

  • Bílé zelí 1 hlávka
  • Limetová šťáva 2 lžíce
  • Sladká chilli omáčka Vasco da Gama 2 lžíce
  • Klíčky 1 hrst
  • Mrkev 2 lžíce
  • Rybí omáčka 3 lžíce
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžíce

Postup

  • 1

    Dresink si připravte přímo v salátové míse. Vymačkanou limetovou šťávu, rybí omáčku i chilli omáčku promíchejte a nakonec přidejte i nastrouhaný zázvor.

  • 2

    Mrkev nastrouhejte na širší proužky a zelí (stačí menší hlávka nebo 1/4 větší hlávky) nakrouhejte najemno. Vše přidejte i s klíčky do mísy a promíchejte s dresinkem.

  • 3

    TIP! Klíčky můžete v salátu libovolně obměňovat podle toho, co máte doma zrovna připravené nebo co seženete v obchodě. Pokud máte rádi čerstvý koriandr, určitě ho můžete do salátu přidat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace