Pivní bramborová polévka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hrubá 2 lžíce
  • Máslo 1 lžíce
  • Kmín dle chuti
  • Světlé pivo 250 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 1 ks
  • Brambory 5 ks
  • Sýr brynza 200 g

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce, přilijeme 1500 ml vody, osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu.

  • 2

    Mezitím připravíme těstíčko z mouky, rozpuštěného másla a vejce. Osolíme a necháme chvilku odpočinout.

  • 3

    K již skoro měkkým bramborám přilijeme pivo, přidáme brynzu a promícháme.

  • 4

    Z těstíčka vytvarujeme lžičkou nočky a zavaříme je v polévce. Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme s osmaženými kostičkami chleba a bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace