Pizza pugliese s tuňákem a cibulí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Apulie je chudý region italského „podpatku“, kde zemědělství a rybolov doteď hrají prim. Kulinářskou mapu světa však místní dokázali obohatit o řadu dobrot včetně této jednoduché tuňákové pizzy. V našem osvědčeném receptu souhra prostých chutí dokonale vyzní.

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 280 g
  • Sušené droždí 1 lžička
  • Mouka hladká na posypání

 

  • Vlažná voda 180 ml
  • Sůl 1 lžička

Omáčka

  • Cibule 1 ks
  • Bazalka snítka

 

  • Rajčata konzervovaná krájená 1 konzerva
  • Sůl dle potřeby

Nezařazené

  • Tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama 2 ks
  • Cibule 1 ks

 

  • Mozzarela 1 ks

Postup

  • 1

    Smíchejte v míse vlažnou vodu a droždí a míchejte, dokud se droždí úplně nerozpustí. Pak zapracujte mouku a sůl. Věnujte hnětení asi 5 minut, aby se vytvořilo vláčné lepivé těsto.

  • 2

    Nyní můžete těsto nechat 90 minut kynout. Pak by ho bylo možné až 3 dny uchovat v lednici. Pokud není čas, může se kynutí vynechat a recept funguje stejně. Jenom se těsto potom nemůže uchovávat.

  • 3

    Během kynutí je ideální čas připravit sugo, rajčatový základ pro každou italskou pizzu. Nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte rajčata, bazalku a trochu podlijte vodou. Nechte na mírném ohni dusit bez pokličky, aby se vyvařila voda, cca 20 minut. Pak vyndejte bazalku a podle chuti dosolte.

  • 4

    Předehřejte troubu na 220 °C. Ideálně alespoň půl hodiny předtím, než pizzu budete péct. Rozdělte těsto na dva díly a dlaní vytvarujte pizzu přímo na pečicím papíru.

  • 5

    Sugo naneste na pizzu a zhruba 1 cm nechte na okraj. Naaranžujte cibuli nakrájenou na jemné plátky a okapané filety tuňáka. Pečte 5 minut. Mezitím nakrájejte mozzarellu na plátky. Klaďte na pizzu a nechte ještě na 5 minut péct.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace