Pizza z polenty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Polenta 200 g
  • Olej olivový dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Chilli paprička 1 ks
  • Tymián na ozdobu
  • Cukr krupice dle chuti
  • Sýr mozzarella 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Rajčatová passata 100 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Zelené fazolky 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Slanina 100 g

Postup

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 800 ml vody. Osolíme ji, přidáme do ní asi 3 lžíce olivového oleje a pomalu, za stálého míchání do ní vsypeme polentu. Uvaříme hustou kaši a odstavíme ji.

  • 2

    Připravíme si dva archy pečicího papíru a na každý nalijeme polovinu polenty. Kaši rozetřeme na silnější plát a necháme ji vychladnout. Pak oba pláty potřeme rajčatovým protlakem dochuceným prolisovaným česnekem, solí, pepřem a cukrem.

  • 3

    Fazolky očistíme a spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme tenká kolečka. Chilli papričku také pokrájíme.

  • 4

    Každý korpus poklademe plátky slaniny a sýra. Navrch naneseme fazolky. Vše poházíme cibulí, chilli papričkou a snítkami tymiánu. Pizzy osolíme, opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby. Při 190 °C je zapékáme, dokud se sýr neroztaví.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace