Plněná dýně s rýží a sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Dýně máslová 2 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Mrkev 1 ks
  • Tymián dle chuti
  • Rýže dlouhozrnná 150 g
  • Citron 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr balkánský 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Pinie 4 lžíce
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama dle potřeby
  • Olivy černé 80 g

Postup

  • 1

    Máslové dýně omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme. Lžící z nich vydlabeme dužinu. Lodičky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je olivovým olejem, osolíme je, opepříme a posypeme tymiánem. V troubě je při 180 °C necháme péct asi 30 minut.

  • 2

    Rýži uvaříme v osolené vodě na skus. Oříšky nasucho opražíme na pánvi. Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje.

  • 3

    Papriku s mrkví a natí z jarních cibulek očistíme a společně s olivami nakrájíme nadrobno. Vše v míse promícháme s dobře odkapanou rýží, oříšky, cibulí s česnekem a na kostičky nakrájeným sýrem. Vše dochutíme citronovou šťávou, olivovým oleje, solí a pepřem.

  • 4

    Dýně naplníme připravenou směsí a vrátíme je do trouby. Zapékáme je asi 20 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace