Plněná sekaná pečeně


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Náplň

  • Cibule 1 ks
  • Hrášek sterilovaný 50 g
  • Vejce 4 ks
  • Červená paprika sterilovaná 50 g

 

  • Šunka 200 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Nasekaná petržel 2 lžíce

Maso

  • Maso mleté míchané 1 kg
  • Mletá paprika sladká dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle potřeby

 

  • Kmín drcený dle potřeby
  • Sůl dle potřeby
  • Anglická slanina 200 g

Postup

  • 1

    Mleté maso dáme do mísy, okořeníme ho kmínem, paprikou, solí a pepřem a dobře promícháme. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Šunku nakrájíme na kostičky. Hrášek slijeme z nálevu.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli společně s nakrájenou šunkou. Přidáme vejce a připravíme řidší míchaná vejce. Směs odstavíme a přimícháme nasekanou petrželku s okapaným hráškem.

  • 3

    Pečicí papír potřeme olejem a mleté maso na něm přes potravinovou fólii rozválíme na obdélníkový plát. Na maso rozprostřeme vaječnou směs, na kterou poklademe plátky sterilované papriky. Naplněný plát zavineme do rolády, obalíme ji plátky slaniny a opatrně svážeme provázkem. Roládu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme asi 60 minut a průběžně přeléváme výpekem nebo podléváme tekutinou. Hotovou roládu necháme mírně zchladnout, nakrájíme ji na plátky a podáváme s pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace