Plněná zapečená rajčata (gemista de rizi)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Rajče 12 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Rýže vařená 100 g
  • Rozmarýn 0.5 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Zeleninový vývar 200 ml
  • Maso mleté 200 g
  • Sýr balkánský 100 g
  • Tymián 0.5 lžička
  • Cibulka jarní 3 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Máslo na vymazání

Postup

  • 1

    Rajčata omyjeme a osušíme. Vršky odkrojíme a odstraníme stopky. Dužinu z vnitřku vydlabeme tak, abychom neporušili vnější část rajčat. Maso opečeme za stálého míchání na olivovém oleji (asi 8 minut).

  • 2

    Rozdrobený sýr smícháme s mletým masem, vařenou rýží, rozmarýnem, tymiánem a nakrájenou jarní cibulkou. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Touto směsí plníme rajčata a zakryjeme odkrojenými vršky jako víčky. Zapékací misku vymažeme máslem.

  • 4

    Plněná rajčata poskládáme těsně vedle sebe do zapékací misky. Podlijeme je vývarem a pečeme 20 minut v troubě při teplotě 200 °C.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace