Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Omáčka

  • Sádlo 60 g
  • Celer 15 g
  • divoké koření
  • Ocet lihový dle chuti
  • Cukr moučka dle chuti

 

  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 15 g
  • Rajský protlak 150 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Cibule 1 ks

Maso

  • Maso mleté míchané 400 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Paprika slovenská 4 ks

 

  • Strouhanka 50 g
  • Cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem a jemně nakrájenou cibulí. Dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme. Paprikám seřízneme vrchní část i se stopkou a odstraníme semínka. Pak papriky omyjeme a osušíme. Naplníme je připravenou masovou směsí.

  • 2

    Na části tuku lehce osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme divoké koření, rajský protlak a zastříkneme octem. Přilijeme 600 ml vody a přivedeme k varu.

  • 3

    Do vroucího základu vložíme naplněné paprikové lusky a dusíme doměkka. Hotové lusky vyjmeme a základ zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbytku tuku a mouky. Pečlivě rozšleháme a za občasného míchání prováříme alespoň 20 minut. Provařenou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přecedíme na paprikové lusky. Podáváme s těstovinami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace