Plněné paprikové lusky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuskus 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Římský kmín 1 špetka
  • Cibule 1 ks
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Zeleninový vývar 400 ml
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Mletá skořice 1 špetka
  • Bylinky (máta, bazalka, petrželka, koriandr) 1 svazek
  • Strouhaný parmazán 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Paprikový lusk 8 ks
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Rajčatové pyré Hamé 1 lžíce
  • Sterilovaná rajčata 400 ml
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Máslo 1 lžíce

Postup

  • 1

    Kuskus připravíme dle návodu na obalu. Bylinky opláchneme, nasekáme najemno a s parmazánem vmícháme do kuskusu. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Z paprikových lusků odřízneme vršky, papriky zbavíme semínek a naplníme připraveným kuskusem.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Vmícháme cukr a rajčatový protlak. Vše zalijeme asi 200 ml vývaru a rajčaty. Do základu vložíme naplněné paprikové lusky.

  • 3

    Hrnec přiklopíme poklicí a uzamkneme, tlak nastavíme na stupeň 1 a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a dusíme asi 10 minut. Hrnec odstavíme a po poklesu tlaku (vypuštění páry) otevřeme. Papriky vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme zbytkem vývaru. Krátce povaříme. Omáčku dochutíme citronem, cukrem, solí, pepřem a skořicí. Nakonec zjemníme máslem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace