Plněné papriky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 3 ks
  • Tymián 1 snítka
  • Vejce 2 ks
  • Hořčice 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajčatová passata 200 g
  • Paprika červená 2 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Maso mleté míchané 500 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Smetana na vaření 3 lžíce
  • Strouhanka 50 g
  • celozrnná rýže 60 g
  • Rajče 4 ks
  • Bobkový list 5 ks
  • Paprika žlutá 2 g

Postup

  • 1

    Cibuli očistíme a polovinu jí nasekáme na jemno. Do mísy vložíme maso, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, otrhané lístky z tymiánu, vejce, smetanu a hořčici. Přisypeme strouhanku a vařenou rýži, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.

  • 2

    Druhou polovinu cibule spolu s omytými rajčaty nakrájíme na kostky a dáme je do hlubšího pekáčku. Přilijeme passatu, přidáme bobkový list, ochutíme trochu solí a pepřem a zamícháme.

  • 3

    Z paprik odřízneme vršky se stopkou. Pak papriky zbavíme semínek, omyjeme je a mírně seřízneme také spodní části, aby lépe seděly v pekáčku.

  • 4

    Odkrojené spodní části vložíme dovnitř paprik a naplníme je připravenou masovou směsí. Naplněné papriky rozložíme do pekáčku na rajčatovou směs, přiklopíme jim vršky a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 60 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace