Plněné révové listy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Náplň

  • Nakládané vinné listy 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Maso mleté 400 g
  • Máslo na vymazání

 

  • Rýže natural 90 g
  • Cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti

Omáčka

  • Žloutek 4 ks
  • Petržel hladkolistá

 

  • Citronová šťáva 1 z jednoho kusu
  • Smetana na vaření 100 ml

Postup

  • 1

    Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 10 minut. Poté ji slijeme přes cedník a propláchneme studenou vodou.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso umixujeme najemno, dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, rýži, osolíme, opepříme a směs dobře promícháme.

  • 3

    Formu na zapékání vymažeme máslem. Vinné listy scedíme, rozložíme hladkou stranou nahoru a na každý dáme kousek masové směsi. Kraje listů přehneme k sobě a zavineme je. Závitky vložíme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 30 minut.

  • 4

    Žloutky, citronovou šťávu a smetanu vyšleháme metličkou do pěny. Plněné révové listy přelijeme omáčkou a dáme ještě na 10 minut zapéct. Nakonec ozdobíme petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace