Plněný medový koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl 1 špetka
  • Vejce 1 ks
  • Skořice celá 1 lžička
  • Extra Jam rybízový Hamé 1 dle chuti
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Cukr krystal 100 g
  • Tuk 50 g
  • Med 200 g

Postup

  • 1

    Med, cukr, sůl, tuk a lžíci vody pomalu a jemně rozpustíme v hrnci a necháme vychladit.

    Vejce a skořici vmícháme do směsi. Promícháme mouku s práškem do pečiva a postupně sypeme do hladké směsi, kterou neustále mícháme. Vypracujeme hladké těsto.

    Troubu rozehřejeme na 200 C. Dvě třetiny těsta vyválíme na silnější plát, který dáme na vymaštěný plech a pomažeme zavařeninou. Ze zbylého těsta vyválíme slabší plát, který položíme navrch. Koláč pečeme asi 20 minut. Potom ho vyndáme z trouby a necháme zhruba 30 minut, aby vychladl.

    Nakonec posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostičky.

    Koláč je trvanlivý (zhruba 4 týdny).


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace