Poctivý domácí vývar s játrovými knedlíčky se zeleným pepřem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Poctivý domácí vývar je králem všech polévek. Proč si ho nedopřát častěji, když zavářka může být tak rychle hotová? Vyzkoušejte tentokrát klasiku okořenit netradiční příchutí zeleného pepře.

Suroviny

  • Hovězí polévkové maso s kostí 2 kg
  • Petržel 2 ks
  • Pórek 0.5 ks
  • Černý pepř celý 4 kuličky
  • Sůl 1
  • Česnek 2 stroužky
  • Májka se zeleným pepřem 1 balení
  • Mrkev 4 ks
  • Celer 0.5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Nové koření 2 kuličky
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka dle potřeby

Postup

  • 1

    Maso, zeleninu a koření dejte do hrnce nebo papiňáku - tlakového hrnce, a dejte vařit. Dobrý vývar si vyžádá 3 hodiny vaření, v papiňáku to bude trvat 80 minut.

  • 2

    Dobrý vývar si vyžádá 3 hodiny vaření, v papiňáku to bude trvat 80 minut.

  • 3

    Pak vyjměte vařenou zeleninu a maso a nechte zchladnout. Vývar přeceďte přes síto a v případě potřeby dochuťte solí.

  • 4

    Na knedlíčky smíchejte v misce vejce, česnek a Májku. Strouhanku přidejte podle potřeby, hmota by měla být spíš tužší. Zformujte knedlíčky o průměru zhruba 2 cm a dejte je do vývaru krátce povařit.

  • 5

    Vařené maso oberte, nakrájejte spolu se zeleninou a vraťte do polévky.

  • 6

    FOODSTYLING TIP! Cibuli do vývaru neloupejte, slupka dodá vývaru zlatavou barvu. Připravte do vývaru čerstvě uvařenou zeleninu, tu vyvařenou vyhoďte.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace