Podkrkonošská kulajda s liškami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lišky 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Bobkový list 1 lístek
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Kopr 4 snítky
  • Máslo 1 lžíce
  • Brambory 3 ks
  • Nové koření 4 kuličky
  • Smetana na šlehání 150 ml
  • Ocet 3 lžíce
  • Vejce 2 ks

Postup

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s houbami vaříme v litru osolené vody i s kořením.

  • 2

    Když brambory změknou, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Přidáme ocet, nasekaný kopr a dle chuti dosolíme.

  • 3

    Vejce rozklepneme do mísy, zlehka je našleháme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a vejce umícháme. Polévku rozdělíme do talířů a přidáme míchaná vajíčka.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace