Pohanka s ratatouille a sázeným vejcem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Pohankové kroupy 250 g
  • Lilek 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajče 3 ks
  • Tymián špetka
  • Sůl dle potřeby
  • Cuketa 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Česnek 4 stroužky
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Pohanku propereme pod tekoucí vodou. Vsypeme ji do 380 ml osolené vroucí vody a přiklopíme. Oheň stáhneme na minimum a pohanku povaříme asi 10 minut. Poté ji pevně zabalíme do dvou utěrek a necháme asi 30 minut dojít.

  • 2

    Lilek s cuketou očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a asi 10 minut necháme "vypotit". Z vajec připravíme v mističkách lívanečníku vytřených olivovým olejem volská oka. Osolíme je a uchováme teplá.

  • 3

    Kolečka cukety a lilku osušíme papírovým ubrouskem a překrojíme je na čtvrtiny. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Rajčata opláchneme, papriku očistíme a vše nakrájíme na větší kousky.

  • 4

    V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme papriku a také ji orestujeme. Pak přisypeme cuketu s lilkem. Zeleninu osolíme, opepříme, dochutíme tymiánem a přidáme k ním rajčata. Vše jen krátce podusíme a odstavíme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace