Pohanková kaše s ovocem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Sůl dle potřeby
  • Mléko 400 ml
  • Mletá skořice dle chuti
  • Kompot švestkový 0.25 sklenice
  • Šťáva ze švestkového kompotu 200 ml
  • sušené meruňky dle potřeby
  • Pohanka 200 g
  • Med 4 lžíce
  • Mléko sojové 200 ml
  • Datle vypeckované 6 ks
  • Rozinky dle potřeby
  • Máta na ozdobu

Postup

  • 1

    Pohanku přebereme a propláchneme studenou vodou. Pak ji spaříme horkou vodou a necháme okapat. Pohanku vložíme do hrnce, zalijeme lehce osoleným mlékem a vaříme na mírném ohni asi 30 minut.

  • 2

    Jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vmícháme ho do pohanky společně s medem a skořicí. Nakonec ochucenou pohanku rozmixujeme na kaši.

  • 3

    Sójové mléko promixujeme se švestkami, vypeckovanými datlemi a švestkovou šťávou. Nápoj rozlijeme do skleniček a podáváme s pohankovou kaší ozdobenou rozinkami, meruňkami a mátou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace