Pohankové karbanátky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lámanka pohanková 200 g
  • Mrkev 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka žitná 100 g
  • Jogurt netučný 150 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Vejce 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej řepkový na pečení
  • Křen strouhaný 1 lžíce

Postup

  • 1

    Pohanku v kastrolu zalijeme dvěma hrnky vody a uvaříme hustou kaši. Mrkev očistíme, nastrouháme a přidáme do pohanky společně s prolisovaným česnekem a vejcem.

  • 2

    Směs osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Zahustíme ji žitnou moukou a z těsta vytvoříme menší placky.

  • 3

    Placky opečeme na pánvi na několika kapkách oleje dozlatova. Podáváme s jogurtem ochuceným křenem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace