Pohankové oválky (bezlepkové)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 50 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Pohanková mouka 200 g
  • Cukr moučka 100 g
  • Vejce 1

 

  • Sójová mouka 100 g
  • Máslo 120 g

Nezařazené

  • Tuk na vymazání
  • Citronová šťáva
  • Cukr moučka 2 lžíce

 

  • Bílek 1 lžíce
  • Barevné cukrářské zdobení bez lepku

Náplň

  • Bezlepková mléčná čokoláda 60 g
  • Máslo 70 g

 

  • Rum 1 lžíce

Postup

  • 1

    Oba druhy mouky prosijeme na vál. Přidáme cukr, změklé máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho a necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout.

  • 2

    Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj oválky. Dáme je na vymaštěný plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme asi 8 minut. Poté je necháme zchladnout.

  • 3

    Změklé máslo vyšleháme s rozpuštěnou čokoládou a rumem do pěny. Slepíme jí vždy 2 oválky k sobě a necháme ztuhnout.

  • 4

    Z bílku, prosátého cukru a citronové šťávy vymícháme hladkou polevu. Dáme ji do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a na oválky namalujeme sněhuláčky. Dotvoříme je pomocí cukrářského zdobení a necháme zaschnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace