Pohankové palačinky s cibuládou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Červená cibule 500 g
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Ocet balsamico 3 lžíce
  • Sušené brusinky 50 g
  • Pohanková mouka 300 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Víno červené 250 ml
  • Rozmarýn 6 snítek
  • Cukr krupice 2 lžíce
  • Mléko 600 ml
  • Olej olivový 1 lžíce

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V pánvi na rozehřátém oleji ji orestujeme. Osolíme ji a zhruba po 5 minutách přilijeme víno a ocet balsamico.

  • 2

    Pak přidáme lístečky rozmarýnu, brusinky a cukr a vše společně vaříme přikryté pokličkou asi 45 minut.

  • 3

    V míse promícháme pohankovou mouku se solí, mlékem, vejci a lžičkou oleje. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme palačinky z obou stran dozlatova. Hotové palačinky podáváme s cibuládou, můžeme přidat i zeleninový salát.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace