Pohankové palačinky s tvarohem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vejce 2 ks
  • Sůl špetka
  • Tvaroh měkký 250 g
  • Pomerančová kůra 0.5 ks
  • Cukr moučka na posypání
  • Mléko 300 ml
  • Pohanková mouka 150 g
  • Med 3 lžíce
  • Olej rostlinný na smažení
  • Ovoce na ozdobu

Postup

  • 1

    Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme. Přilijeme mléko, přidáme špetku soli a postupně přimícháme mouku. Vymícháme hladké těstíčko, které necháme asi 30 minut odležet.

  • 2

    Tvaroh přendáme do mísy a promícháme s medem a pomerančovou kůrou. Uložíme ho do chladničky.

  • 3

    Pánev vytřeme olejem a rozehřejeme ho. Postupně upečeme palačinky z obou stran dozlatova. Pak je potřeme tvarohem a přehneme do tvaru obálky. Podáváme je posypané moučkovým cukrem, doplněné ovocem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace