Pohankové placky s koprovým dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lámanka pohanková 100 g
  • Mrkev 2 ks
  • Zeleninový vývar 300 ml
  • Vejce 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný na smažení
  • Kopr 4 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Šalotka 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Majoránka 1 lžička
  • Pažitka 0.5 svazek
  • Smetana zakysaná 250 g
  • Česnek 1 stroužek

Postup

  • 1

    Pohanku vsypeme do kastrůlku a zalijeme ji horkým vývarem. Pod pokličkou ji necháme asi 15 minut nabobtnat. Šalotku a 2 stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno.

  • 2

    Nabobtnalou pohanku promícháme se šalotkou, česnekem, mrkví, vejcem, majoránkou a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem a vytvarujeme placky nebo menší karbanátky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm placky z obou stran dozlatova. Položíme je na papírovou utěrku a necháme odkapat přebytečný tuk. Pohankové placky podáváme s dipem ze zakysané smetany, kopru a česneku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace