Pohankový salát s červenou řepou, kapustou a ořechy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Červená řepa 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Ocet balsamico 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Pohanka 100 g
  • Kapusta 200 g
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Med 3 lžíce
  • Zázvor mletý 1 špetka

Postup

  • 1

    Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 60 minut doměkka. Pak ji necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Do misky nalijeme olej, ocet, med a 1 lžíci vody. Ochutíme solí, pepřem a mletých zázvorem a vše promícháme metličkou. Dresink dáme odležet do lednice.

  • 3

    Pohanku propláchneme, nasypeme do 400 ml osolené vroucí vody a 1 minutu povaříme. Pak ji odstavíme, necháme pod pokličkou asi 15 minut odstát a scedíme.

  • 4

    Kapustu omyjeme, nakrájíme na kousky a krátce ji povaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme ji, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme pohanku a červenou řepu a zlehka promícháme. Salát posypeme ořechy, ochutíme dresinkem a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace