Polenta s masovým ragú


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Červená cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Máslo 30 g
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 g
  • Muškátový oříšek špetka
  • Šalvěj 5 lístků
  • Instantní polenta 250 g
  • Sýr parmezán 50 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Řapík celeru 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Víno červené 125 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rozmarýn snítka
  • Klobása pikantní 1 ks
  • Zeleninový vývar 1000 ml
  • Maso hovězí mleté 500 g

Postup

  • 1

    Cibule s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Řapíky celeru a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme celer s mrkví a orestujeme je. Vmícháme mleté maso. Po chvilce ho zalijeme vínem. Když se tekutina odpaří, přidáme rajčata, sůl, pepř, muškátový oříšek a bylinky. Směs přiklopíme a necháme dusit asi 30 minut.

  • 3

    Klobásu nakrájíme na kousky a přisypeme ji do hrnce. Vše ještě chvilku společně podusíme.

  • 4

    Polentu slabým praménkem a za stálého míchání vsypeme do vroucího vývaru. Vaříme ji asi minutu do zhoustnutí. Nakonec ji dochutíme parmazánem a solí, případně ji zjemníme máslem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace