Polentové košíčky s brokolicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Instantní polenta 250 g
  • Smetana 12 % 200 ml
  • Mražená brokolice 300 g
  • Máslo na vymazání
  • Sůl
  • Sýr niva 150 g
  • Paprika na ozdobu

Postup

  • 1

    Do hrnce nalijeme 1000 ml vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Slabým praménkem do něj za stálého míchání vsypeme polentu. Uvaříme hustou kaši a necháme ji lehce zchladnout.

  • 2

    Formičky na košíčky vymažeme máslem a vtlačíme do nich kousky polenty. Košíčky dáme na plech a korpusy zapékáme v rozpálené troubě při 200 °C asi 10 minut.

  • 3

    Smetanu nalijeme do kastrůlku a svaříme ji asi na dvě třetiny. Přidáme nastrouhanou nivu a necháme ji rozpustit. Brokolici necháme lehce povolit a propláchneme. Spaříme ji ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat.

  • 4

    Do polentových košíčků rozdělíme omáčku a navrch dáme růžičky brokolice. Zdobíme jemně pokrájenou paprikou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace