Polentový koláč se špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Máslo 1 lžíce
  • Polenta 120 g
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Cherry rajčátka 150 g
  • Smetana na vaření 120 ml
  • Máslo na vymazání
  • Mléko 150 ml
  • Strouhaný parmazán 50 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Baby špenát 150 g
  • Vejce 5 ks
  • Sýr Lučina 100 g

Postup

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko s 250 ml vody a přivedeme k varu. Přisypeme polentu, dobře promícháme a vaříme asi 15 minut. Hrnec odstavíme a do horké polenty vmícháme máslo, parmazán, sůl a pepř.

  • 2

    Rajčátka omyjeme a nakrájíme na kolečka. Špenát propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na menší kousky.

  • 3

    Formu na koláč vymažeme máslem a rozetřeme do ní polentu. Navrch rozložíme listy špenátu, plátky rajčat a cibuli. Vejce rozšleháme se smetanou a solí a celý koláč přelijeme. Na závěr na koláč rozmělníme lučinu. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 C asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace