Polévka Pho (Vietnam)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Hovězí žebra 500 g
  • Zázvor čerstvý kousek
  • Sůl 1 lžička
  • Rýžové nudle 250 g
  • Cibulka jarní 3 ks
  • Hovězí svíčková 300 g
  • Limetka 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Hvězdička badyánu 5 ks
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr 10 snítek
  • Mungo výhonky 100 g

Postup

  • 1

    Žebra opláchneme ve studené vodě a dáme do hrnce. Zalijeme je 2 litry vody a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu na polovinu a vaříme zvolna asi půl hodiny. Během varu sbíráme pěnu.

  • 2

    Mezitím nasucho osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli s plátky zázvoru. Nasypeme do vývaru, přidáme badyán, cukr, sůl a vaříme zvolna další 2 hodiny.

  • 3

    Nudle si připravíme podle návodu na obalu. Hotový vývar scedíme a přivedeme znovu k varu. Syrové maso nakrájíme na velmi tenké plátky nebo proužky (aby se lépe krájelo, můžeme ho dát na 30 minut do mrazáku) a pak ho rozdělíme do misek. Přidáme rýžové nudle, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a tenká kolečka cibule, kroužky chilli papričky, nahrubo pokrájený koriandr a výhonky.

  • 4

    Nakonec do misek nalijeme vroucí vývar a podle chuti si každý může do polévky přidat rybí nebo hoisin omáčku. Na stole by také neměla chybět limetka.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace