Polévka ze zeleného chřestu s anglickou slaninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Chřest 500 g
  • Hrášek mražený 250 g
  • Zeleninový vývar 600 ml
  • Anglická slanina 50 g
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Cibule 1 ks
  • Máslo 40 g
  • Sůl dle potřeby
  • Smetana 200 ml

Postup

  • 1

    Chřest opláchneme. Odkrojíme špičky o délce asi 4 cm, podélně je rozpůlíme a dáme stranou. Zbytek stonků nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hrášek necháme rozmrazit.

  • 2

    V kastrole rozpustíme máslo, přidáme nakrájený chřest s cibulí a restujeme asi 2 minuty. Přilijeme vývar, přisolíme a vaříme asi 20 minut. Přisypeme hrášek, necháme přejít varem a rozmixujeme. Slaninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 150 °C dokřupava.

  • 3

    Rozříznuté hlavičky chřestu krátce povaříme v osolené vodě. Prudce je zchladíme a necháme okapat. Polévku přecedíme, vmícháme do ní smetanu, citronovou šťávu a špičky chřestu. Doplníme ji rozlámanými plátky slaniny.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace