Pomazánka z bílých fazolí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cherry rajčátka 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Fazole sterilované v bílém nálevu 1 plechovka
  • Majoránka snítka
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Citron 1 ks

Postup

  • 1

    Rajčata rozkrojíme na poloviny a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je pokapeme olejem, osolíme, opepřím a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, zhruba na 8 minut.

  • 2

    Fazole scedíme a umixujeme nahrubo, nebo je rozmačkáme vidličkou. Z citronu nastrouháme špetku kůry, pak ho rozkrojíme a vymačkáme lžíci šťávy. Lístky majoránky otrháme a usekáme nadrobno.

  • 3

    Majoránku, citronovou kůru i šťávu vmícháme do umixovaných fazolí. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Pomazánku namažeme na bílý chléb a poklademe opečenými rajčaty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace