Povidlová štrúdľa


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Jedlá soda 1 lžička
  • Hera 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Vanilka 1 ks
  • Rozinky 200 g
  • Rum 1 dle chuti
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Mouka hladká 600 g
  • Cukr moučka 250 g
  • Hřebíček 4 ks
  • Med 4 lžíce
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle chuti
  • ořechy mleté 200 g

Postup

  • 1

    Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých ingrediencií okrem orechov si vygúľame hladké cesto, ktoré dáme na 3 hodinky do chladničky. Potom si cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí. Každú časť si vyvaľkáme na obdĺžnik o rozmere cca 15 x 25 cm. Celú časť si potrieme slivkovým lekvárom a do stredu poukladáme na kôpku po celej dĺžke celé orechy a hrozienka. Potom jednu stranu preložíme cez orechy a hrozienka a potom aj druhú stranu preložíme tak, aby nám vznikla štrúdľa. Konce dobre spojíme, aby nám to dobre držalo pri upečení. Takto si pripravíme všetkých 5 štrúdli. Poukladáme na plech /max. 3 ks na jeden plech/ prekladanou stranou na spodok a pečieme na 180 stupňov do zlatista cca 15 - 20 minút. Po upečení potrieme žĺtkom a necháme vychladiť. Krájame ako štrúdľu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace