Povidlové buchty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Cukr vanilkový 0.5 ks
  • Mléko 500 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr moučka 50 g
  • Máslo 60 g
  • Žloutek 2 ks
  • Citronová kůra 1 ks

Postup

  • 1

    Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vanilkový cukr, citrónovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a zbývající mléko a vymícháme na vláčné hladké těsto. To dáme k teplu, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na dílky-čtverečky, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Pekáč potřeme rozehřátým máslem,(olej) a vkládáme jednotlivé buchty,které opět potřeme a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace