Povidlové koláčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 42 g
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 100 g
  • Žloutek 3 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle chuti
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr krupice 70 g
  • Mléko 250 ml
  • Vejce 1 dle potřeby

Postup

  • 1

    Z droždí, trošky mléka a lžičky cukru uděláme kvásek, který necháme vzejít.

    Mouku, vykynutý kvásek , zbylý cukr, vlažné mléko, žloutky, rozpuštěné máslo a sůl propracujeme až je těsto vláčné.

    Necháme těsto na teplém místě vykynout.

    Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm vysoký plát, rozkrájíme jej na čtverečky, na které klademe povidla. Okraje spojíme.

    Koláčky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme asi 1/2 hod. ještě kynout. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat drobenkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace