prave české buchty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Sůl 1 lžička
  • Máslo 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Mouka polohrubá 1 kg
  • Cukr krupice 100 g
  • Mléko 500 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Zaděláme kynuté těsto, Rozdělíme na 12kusů (nebo podle toho, kolik se vám vejde do pekáče). Uděláme kuličku, ze které uděláme placku. Doprostřed dáme švestkové povidla Hame a spojíme okraje k sobě, aby nic nevyteklo a dáváme na pekáč. Buchty potřeme ze všech stran máslem a dáme péct na 160°C dozlatova. Ještě horké potřeme opět máslem. Po vychladnutí pocukrujeme


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace