Pražma na červeném víně


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Pražma 4 ks
  • Česnek 4 stroužky
  • Olej olivový 80 ml
  • Ocet balsamico 2 lžíce
  • Máslo 50 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Tymián 4 snítky
  • Bio citron 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Víno červené 500 ml
  • Cukr krupice 2 lžičky
  • Nakládané cibulky 400 g
  • Šalvěj 4 snítky

Postup

  • 1

    Vykuchané pražmy dobře omyjeme a osušíme. Citron nakrájíme na plátky, česnek oloupeme. Vnitřky ryb osolíme a vyplníme bylinkami a česnekem.

  • 2

    Do boků ryby uděláme několik zářezů. Naplněné pražmy přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Obložíme je plátky citronu a přelijeme olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut.

  • 3

    Mezitím v pánvi svaříme víno, ocet, cukr a vložíme cibulky. Necháme je na mírném ohni pomalu vařit asi 10-15 minut. Když se víno zredukuje na polovinu, vmícháme máslo a krátce provaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Pečené pražmy přendáme k cibulkám a jen krátce vše prohřejeme. Ryby podáváme s vinnými cibulkami a bílým pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace