Přerovské zelňáky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Zelí kysané 500 g
  • Klobása papriková 200 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Mouka hladká 150 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Brambory 500 g
  • Vejce 2 ks
  • Mléko 100 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Sádlo na smažení

Postup

  • 1

    Kysané zelí necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Klobásu nakrájíme na malé kostičky

  • 2

    Vše dáme do mísy, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a zahustíme hladkou moukou. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme sádlo. Z připraveného těstíčka tvoříme menší placky, které po obou stranách osmažíme dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace