Provensálský sendvič Pan bagnat


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vejce 2 ks
  • Rajče 2 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Bageta 4 ks
  • Ocet vinný bílý 2 lžíce
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 6 lžic
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Olivy černé 10 ks
  • Tuňák v olivovém oleji 1 konzerva
  • Ančovičky 6 ks
  • Citronová šťáva z poloviny kusu
  • Sůl dle potřeby
  • Bazalka 1 snítka

Postup

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme je ve studené vodě. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a spolu s omytými rajčaty a olivami ji nakrájíme na kolečka. Tuňáka necháme okapat.

  • 2

    Bagety podélně rozřízneme a střídku částečně vydlabeme. Česnek prolisujeme do misky, přidáme ančovičky a jemně je rozmačkáme vidličkou. Přilijeme ocet, citronovou šťávu a olivový olej. Podle chuti osolíme, opepříme a vše promícháme.

  • 3

    Směs rozetřeme dovnitř baget. Na spodní části pečiva naskládáme rajčata, olivy, cibulky, okapaného tuňáka, kolečka vajec a lístky bazalky. Přiklopíme vrchními polovinami baget a dobře je přimáčkneme.

  • 4

    Sendviče napevno zabalíme do potravinové folie, zatížíme je například kuchyňským prkénkem a necháme alespoň 15 minut rozležet v lednici. Pak je rozkrojíme na poloviny a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace