Pstruh ve smetanové houbové omáčce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Pstruh 4 ks
  • Mouka hladká 4 lžíce
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Čerstvé houby 250 g
  • Petrželka 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 100 g
  • Kmín 0.5 lžička
  • Česnek 2 stroužky
  • Smetana na vaření 250 ml

Postup

  • 1

    Pstruhy důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme v papírovém ubrousku. Pak je osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpustíme asi 2/3 másla, pstruhy opečeme po obou stranách a vložíme do pekáčku.

  • 2

    Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V jiné pánvi rozpustíme zbylé máslo, přidáme houby s česnekem a vše orestujeme. Pak houby zalijeme smetanou a povaříme 10 minut.

  • 3

    Pstruhy v pekáčku přelijeme houbovou omáčkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 4

    Pstruhy rozdělíme na talíře, podlijeme trochou omáčky a ozdobíme petrželkou. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace