Pstruzi v těstíčku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Maso

  • Pstruh 800 g
  • Kerblík 1 snítka
  • Šalotka 2 ks

 

  • Petrželka 1 svazek
  • Česnek 2 stroužky
  • Máslo 200 g

Těsto

  • Mouka polohrubá 500 g
  • Sůl dle potřeby

 

  • Mléko 200 ml
  • Máslo 100 g

Postup

  • 1

    S několikahodinovým předstihem si připravíme křehké těsto: na vál prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek, přidáme změklé máslo, mléko, sůl a vypracujeme těsto, které se nelepí. Těsto zabalíme do ubrousku a dáme do chladna.

  • 2

    Z másla, usekané petrželky, snítky kerblíku, česneku, šalotek a soli připravíme francouzské bylinkové máslo. Pstruhy omyjeme, osušíme, vykucháme a odřežeme ploutve, jinak se však budou péct vcelku včetně hlavy.

  • 3

    Připravenou zapékací misku vymažeme bylinkovým máslem. Odpočaté těsto rozdělíme na poloviny. Prvním dílem vyložíme dno zapékací misky, na těsto položíme těsně vedle sebe pstruhy. Ryby do těsta silně vmáčkneme, až se pod nimi vytvoří hlubší jamky. Do jamek pod pstruhy rozdělíme bylinkové máslo. Také vnitřek pstruhů vymažeme máslíčkem a zbytek dáme navrch. Z druhého dílu těsta válečkem vyválíme plát, kterým pstruhy přikryjeme.

  • 4

    Podél položených ryb těsto smáčkneme, aby byl každý pstruh hermeticky uzavřen ve své jamce. Povrch těsta potřeme máslem a dáme péct asi na 20-25 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace