Půlroční koláčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Máslo 250 g
  • Vejce 3 ks
  • Tvarohová náplň 1 ks
  • Drobenka 1 ks
  • Mouka hladká 700 g
  • Cukr moučka 1 lžíce
  • Mléko 200 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks
  • Maková nádivka 1 ks

Postup

  • 1

    Z vlažného mléka, droždí, malé lžičky cukru alžíce mouky připravíme kvásek a necháme vykynout. Máslo rozpustíme. Mouku smícháme se zbytkem cukru, solí, kypřícím práškem a uděláme důlek. Do něj rozklepneme 2 vejce, vlijeme máslo a přidáme vzešlý kvásek.

    Propracujeme vláčné těsto, které s enesmí lepit. Bez kynutí je zpracujeme ještě na vále. Vždy menší část těsta rozválíme a vykrajovátkem nebo sklenkou vykrájíme kolečka asi o průměru 2 cm. Přendáme na vymazaný plech.

    Do každého kolečka dnem menší skleničky vytlačíme důlek. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Důlek naplníme nádivkou nebo povidly a posypeme drobenkou.

    Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů do zlatova.

    Dobrou chuť.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace