Pustovnická baba


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Ječné kroupy 100 g
  • Brambory 600 g
  • Uzený bůček 200 g
  • Kmín 0.5 lžička
  • Majoránka 0.5 lžička
  • Tuk na vymazání
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Sádlo 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 2 stroužky

Postup

  • 1

    Ječné kroupy zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Brambory oloupeme, překrájíme a uvaříme v osolené vodě na skus.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Bůček nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme bůček a osmahneme ho.

  • 3

    Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přidáme kroupy a cibuli s bůčkem. Směs osolíme, opepříme, okořeníme špetkou majoránky a drceným kmínem. Česnek oloupeme a prolisujeme do směsi. Vše promícháme.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme tukem a rozdělíme do ní bramborovou hmotu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace