Quiche s lososem a čekankou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Bílá čekanka 1 ks
  • Krevety 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Listové těsto 250 g
  • Vejce 1 na potření
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Losos 200 g
  • Smetana 150 ml
  • Petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce
  • Strouhaný sýr 100 g

Postup

  • 1

    Čekanku rozebereme na jednotlivé listy. Stejně jako rajčátka je opláchneme a necháme okapat. Lososa a krevety očistíme. Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu, sůl, pepř i nasekanou petrželku a dobře vše rozkvedláme.

  • 2

    Z těsta vyválíme tenký kulatý plát a vyložíme jím kulatou zapékací formu tak, aby ho okraj těsta převyšoval asi o 1 centimetr. Těsto na dně propícháme vidličkou.

  • 3

    Na připravený korpus rozprostřeme listy čekanky, rajčátka, kousky lososa a krevety. Zalijeme je smetanovou zálivkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje těsta, které převyšují talíř, stočíme dovnitř do talíře a potřeme je rozšlehaným vejcem. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace