Ragú z mletého masa se zeleninou a bramborovou krustou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 700 g
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Žloutek 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Petržel 1 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Rajský protlak 150 g
  • Nové koření 4 kuličky
  • Hrášek mražený 80 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 50 g
  • Petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
  • Česnek 3 stroužky
  • Mrkev 3 ks
  • Maso hovězí mleté 600 g
  • Bobkový list 2 ks
  • Cherry rajčátka 100 g
  • Kukuřice mražená sladká 80 g

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Vodu slijeme a brambory rozmačkáme. Poté je vyšleháme s mírně ohřátou smetanou na hladkou kaši.

  • 2

    Vmícháme máslo, žloutky a polovinu najemno nakrájené petrželky. Mrkev, petržel, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Zbylou zeleninu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu.

  • 3

    Pak přidáme mleté maso, sůl a pepř a vše společně ještě chvíli restujeme. Vmícháme rajský protlak a krátce povaříme. Do masové směsi přidáme bobkový list, nové koření a omytá rajčata nakrájená na kousky.

  • 4

    Směs vaříme ještě dalších 10-15 minut. Nakonec do ní vmícháme hrášek, kukuřici a zbylou petrželku. Odstavíme a necháme krátce zchladnout. Hotové ragú přendáme do pečicí formy a rozetřeme na něj připravenou bramborovou kaši. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace